miercuri , 29 noiembrie 2023
Home Bucuresti Comunism & Democratie
BucurestiRomania

Comunism & Democratie

55
nori

Pe vremea lui Nea Nicu daca vroiai sa iti cumperi o masina nou nouta plateai in jur de 3 salarii minime si masinuta era a ta   .. Acum daca vrei sa iti cumperi o masina noua , va trebui sa platesti in jur de vreo cateva sute de salarii minime .

Pe timpul lui Nea Nicu daca vroiai sa iti cumperi un apartament  nou nout cu 2 camere plateai in jur de 10 salarii minime .. Acum in democratie cu 1000 de salarii minime iti poti achizitiona un apartament cu 2 camere .

Pe vremea lui Nea Nicu cu un salariu minim pe economie de 3000 de lei puteai sa mergi linistit 2 saptamani in concediu la mare , la munte cu familia ta si tot iti mai ramaneau bani de mancare , de plata utilitatorilor si de haine .

Acum cu un salariu minim pe economie de 1500 de lei nu poti face absolut mai nimic . Numai drumul pana la munte iti va usura buzunarul de cateva sute de lei … Iti mai raman cateva sute de lei pentru maxim 2 nopti de cazare la un hotel de o stea si cativa lei pentru mancarica …

Dupa aia cand te intorci din concediu o sa fii nevoit sa te imprumuti de bani pentru a plati utilitatile , hainele si mancarica de zi cu zi .

Pe vremea lui Nea Nicu , daca iti cumparai o pereche de adidasi sau de pantofi , purtai acea pereche de adidasi sau de pantofi , cativa ani fara probleme . La fel si cu  imbracamintea . Se produceau incaltari si imbracaminte de cea mai buna calitate in Romania

Pe vremea lui Nea Nicu se lucra foarte bine si se construia foarte bine !

Written by
Perfu

Numele meu este Avram Ionut , am 38 ani si sunt pasionat de tehnologie, it , blogging , seo , fotografie . Daca vrei sa fii la curent cu ultimele noutati aboneza-te la feedul acestui blog !

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai noi articole

118 donari

Shopping fun

Categorii

Bucuresti92
Covid-1937
Personale231
Romania177

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4 abonați.

Related Articles

Ce ar fi fost daca Ceausescu nu ar fii existat ?

Mai aveam in ziua de astazi curent , gaze , strazi ,...

Unii confunda retelele sociale cu site-urile porno

A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe unele...

De ce prefera unii oameni sa locuiasca in blocuri vechi ?

In ziua de astazi a devenit o “fita” pentru unii sa se...

Ce am fost si ce am ajuns

Pe vremea Raposatului , aveam in tara cam tot ce ne trebuia...