miercuri , 29 noiembrie 2023
Home Romania Cum ar putea sa scada pretul la chiriile din marile orase ?
Romania

Cum ar putea sa scada pretul la chiriile din marile orase ?

57

Inainte de a semna un contract de inchiriere , cei care vor sa stea in chirie trebuie sa mai mearga la fata locului sa vada blocul cum arata blocul , sa vada si zona  , in ce stare se afla apartamentul sau garsoniera si ce conditii ofera proprietarul , daca are utilitati , daca este semnal in casa sau in bloc , daca in zona exista mijloace de transport in comun , lift ,  magazine , scoala , gradinita , spital etc …

Am fost in nenumarate zone de langa Bucuresti , in care s-au construit blocuri la greu , si nu aveau canalizare , apa curenta , trotuare , asfalt , magazine , scoala , spital , mijoace de transport in comun , semnal la telefon si in zonele alea calamitate , chiriasii plateau o chirie extrem de mare si cand ploua mai tare se dadeau cu barca prin “residential” , se umpleau de noroi si de mocirla iar cei care stateau la parter si la demisol le refula apa in casa .

Sa te muti intr-un bloc nou fara lift , sa te chinui cu bagaje , cu carucior si cu mobila nu e deloc ok

In mod normal pretul chiriilor se stabileste dupa urmatoarele criterii : zona , daca are sau nu are in apropiere mijloace de transport in comun , magazine , scoala , gradinita , utilitati , semnal la telefon , asfalt , trotuare , parc .

O zona care nu are tot ce trebuie , este o zona in care pretul unei chirii nu ar trebuie sa fie mare . Sa platesti 400 sau 500 de euro chirie intr-o zona calamitata si fara utilitati , cu santiere la greu si fara un mimim de confort inseamna ca iti place sa arunci cu banii si mai apoi sa te plangi ca te-ai mutat intr-o zona extrem de naspa .

Si inca un aspect , verificati cu mare atentie si listele de intretinere si vedeti ce chetuieli sunt pe acolo cu paza , dezapezire , gunoi , curent subsoluri , curent pentru masiniile electrice  , inainte de a semna un contract de inchiriere .

Mie unul chiar nu mi-ar placea deloc sa stau intr-un bloc nou ,  sa detin o masina termica si sa platesc curent pentru unii care au masini electrice si care si le incarca in subsolul blocului .

Daca mai multi chiriasi ar gandi logic si ar stii sa negocieze atunci cand merg sa vada diverse locatii si sa-i spuna la proprietar de ce anumeri ceri 400 sau 500 de euro chiria pe luna daca in zona nu exista mijloace de  transport in comun  , daca blocul nu are lift , daca in bloc si in casa nu e semnal la telefon , daca blocul nu are apa curenta si canalizare etc …

Written by
Perfu

Numele meu este Avram Ionut , am 38 ani si sunt pasionat de tehnologie, it , blogging , seo , fotografie . Daca vrei sa fii la curent cu ultimele noutati aboneza-te la feedul acestui blog !

3 Comments

  • Prețul va fi întotdeauna dat de raportul dintre cerere și ofertă. Nu contează condiții, costuri, zonă atât timp cât este cerere.

  • E adevărat ceea ce spui…însă în realitate stau cu totul altfel treburile…și asta din cauza celor care închiriază și nu se interesează înainte.
    O vină o au și autoritățile care le dau voie dezvoltatorilor sa construiască fara sa finalizeze drumurile, canalizarea…etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai noi articole

118 donari

Shopping fun

Categorii

Bucuresti92
Covid-1937
Personale231
Romania177

Abonează-te la blog prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4 abonați.

Related Articles

Ce ar fi fost daca Ceausescu nu ar fii existat ?

Mai aveam in ziua de astazi curent , gaze , strazi ,...

Unii confunda retelele sociale cu site-urile porno

A trecut ceva timp de cand nu am mai intrat pe unele...

De ce prefera unii oameni sa locuiasca in blocuri vechi ?

In ziua de astazi a devenit o “fita” pentru unii sa se...

Ce am fost si ce am ajuns

Pe vremea Raposatului , aveam in tara cam tot ce ne trebuia...