Nu stiu cum sunteti voi , dar eu sunt genul de om care prefer sa cumpar paine feliata doar daca este facuta azi , pentru ca un produs de brutarie trebuie sa fie consumat rapid altfel painea chiar daca este ambalata , dupa a 2 sau a 3 zi de fabricatie incepe sa se usuce , sa se sfarame , sa aiba un miros nu foarte placut
Daca painea feliata nu este facuta azi , nu cumpar pentru ca mie imi place sa fie proaspata , painea sa nu se sfarame , sa nu miroasa a mucegai si sa nu fie tare .
Eu tin la sanatatea mea si prefer sa mananc o paine proaspata si gustoasa . De curiozitate m-am uitat pe unele modele de painii felitate care desi erau in termenul de valabilitate , painea incepuse sa isi schime extrem de urat culoarea , sa se intareasca
Încearcă pâine integrală de la velpitar e una in ambalaj albastru și se numește 7 semințe își păstrează gustul chiar și după câteva zile.
Am incercat dar nu imi place , plus ca e si scumpa
Încearcă să fii sărac, pâinea o să-și păstreze perfect proprietățile și după o săptămână ??
Lăsând gluma la o parte, când pâinea rămâne nemâncată și vrei să o salvezi pentru luna viitoare, o tai cubulețe și o lași să se usuce. Pentru pretențioși se dă cu ulei și usturoi, și se coace la cuptor. În oricare din variante, merge bine la ciorbă, deși, dacă e dată cu usturoi, nu mai ajunge până la farfurie, e consumată înainte.
Mancarea cea mai sanatoasa e proaspata. Si painea proaspat scoasa din cuptoarele brutariei e si mai buna. Stiu ce zici si sunt de acord.
Poti sa-ti faci timp sa-ti faci tu niste “turte” din faina cu drojdie, sau sotia. E cea mai sanatoasa.
Nu stiu cu sfaramatul dupa cateva zile, dar am patit sa se umezeasca si sa prinda mucegai. Cel putin cu cea de la boromir.
Deobicei cumparam paine cu gramaj mic ca sa ne tina putin.