flori

In urma cu cateva saptamani erau cozi mari la centrele de vaccinare din Bucuresti . In centrul de vaccinare de la Gara de Nord era o coada imensa , unii oameni asteptau si 3 ore pentru a se vaccina . La centru de vaccinare de la City Mall , la fel coada , eu in 2 ore am reusit sa ma vaccinez .

Astazi am trecut prin fata celor 2 centre de vaccinare  si surpriza surprize , nu mai era nici o coada , nu era nimeni pe afara cum erau acum cateva saptamani .

Problema care ar fii ? – Medicii care sperie populatia si in loc sa le spuna un gand bun , o vorba buna , niste sfaturi , niste detalii , acei medici baga bau bau in populatie .

Campania de vaccinare trebuie sa fie condusa de medici care stiu sa comunice cu oamenii , nu de medici care te sperie , te baga in panica . Prefer sa apara medici care stiu sa comunice , stiu sa vorbeasca , stiu sa explice , nu sa vad medici care in loc sa te atraga sa te vaccinezi , ei te alunga .

Cu medici care jignesc oamenii , care nu stiu sa comunice , nu stiu sa explice , nu poti sa ai o campanie de vaccinare de succes . Succesul unei campanii consta in comunicare . Cu oamenii trebuie sa comunici , trebuie sa le vorbesti frumos , trebuie sa le explici pe intelesul lor , beneficiile si potentialele riscuri .

Nu e greu sa gasesti cativa medici experti in meserie , buni comunicatori cu care poti face o campanie buna de vaccinare . Oamenii care doresc sa se vaccineze au nevoie de informatii , au nevoie de sfaturi , opinii , nu de sperietori care anunta valuri peste valuri .

De aia e bine ca , campania de vaccinare sa fie facuta de medici , nu de unii medici care apar non stop in spatiul public si lanseaza numai jigniri , baga teroare si spaima in populatie . O campanie trebuie facuta si cu ajutorul mass media reala  .

Un mare rol intr-o campanie de promovare a unei campanii de vaccinare sta si in alegerea unei agentii de publicitate cu experienta . Un alt rol il poate avea si mediul online . O campanie reala si adevarata de informare in mediul online ar fii benefica . Cu medici experti care nu apar non stop in spatiul public , ar fii cea mai buna campanie de vaccinare .

Lumea s-a cam saturat sa vada in spatiul public aceiasi medici care doar baga teroare , nu spun nimic important , nu stiu sa explice , uneori mai jignesc si oamenii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.