7 octombrie 2022

Carburantii s-au scumpit , unii soferi se plang , dar adevarata realitate se vede in traficul din Bucuresti . Imediat cum s-au scumpit carburantii , straziile din Bucuresti au devenit foarte aglomerate de masini , pe semne ca nu e chiar asa de tragic cum se plang unii .

Sa te plangi ca , s-au scumpit carburantii si mai apoi sa te vada lumea cu masina in oras , asta inseamna ca esti barosan si iti permiti si nu te afecteaza deloc la portofel marirea de pret a carburantiilor . Daca erai asa de afectat iti lasai masina acasa si mergeai cu Pejosul , cu mijloacele de transport in comun , cu Taxi , Uber , Bolt etc ..

In Bucuresti la ora actuala , nu se vede nici un efect al maririi de pret al carburantiilor . Soferii mai saraci merg cu masina pentru 2 metrii pana la magazin , la scoala , la munca , ca sa-i vada lumea ca au masina .

Soferii mai bogatasi , prefera sa isi tina banii in portofel si mai merg si cu mijloacele de transport in comun pentru ca nu le cad gradele de pe umar daca merg cu Pejosul sau cu STB-ul .

1 thought on “Efectele scumpirii carburantiilor se vad in trafic

  1. O problemă este și lipsa alternativelor, cel puțin la nivel de percepție. Enoriașii Sfintei Biserici a Automobilismului aproape sigur n-au bicicletă, sau dacă au, e prin vreun pod, cu roțile dezumflate și cu probleme tehnice pe care le vor repara „cîndva”; sau poate că efectiv n-au unde să țină o bicicletă. Nici trotinetă n-au, nici banii să-și cumpere una acum. Drept urmare, înjură mărunt printre dinți și continuă să meargă cu mașina.

    Eu unul sunt biciclist de vreme bună, cum vine un pic căldura cum trec pe două roți, și nu mă mai dau jos pînă la ploile de toamnă. Dar am bicla mereu funcțională, așteptîndu-mă să mă urc în șa. E drept că am și biciclete ieftine, dar am fost și norocos, nu am fost victima furturilor încă. Este și acela un factor disuasiv, care îi face pe mulți să se gîndească de două ori dacă să-și cumpere biclă.

    n.b. Transportul în comun suge. Cel puțin în Timișoara, ajungi cam în același timp și dac-ai merge cu bicicleta, și cu STPT-ul, dar măcar nu stai în înghesuială. De transpirat tot transpiri, pe bicicletă la pedale, cu transportul în comun stînd în soare și așteptînd să vină tramvaiul/autobuzul.

    n.b.2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.