7 octombrie 2022
arges

Guvernantii s-au luat dupa UE si au interzis aparitia pe piata a tacamuriilor din plastic , pahare de unica folosinta din plastic , farfurii de plastic si sa moara masa daca pot sa inteleg care este scopul interzicerii acestor produse de plastic ?

In urma cu doar  cateva luni , un set de 50 de farfurii de plastic se putea cumpara cu maxim 10 lei , acum un set de 50 de farfurii din carton jegos si cu un grav miros de canal costa 40 de lei , un set de 10 farfurii de carton costa cel putin 8 lei …

Sa interzici plasticul , si sa introduci carton toxic si periculos nu este deloc o solutie buna din multe puncte de vedere . In primul rand nu inteleg de ce acum cartonul de unica folosinta este mai scump decat un produs din plastic in conditiile in care la reciclare , produsele din carton sunt mai ieftine fata de produsele din plastic . Un kg de carton costa maxim 30 de bani , iar un kg de plastic se achizitioneaza cu preturi intre 50 de bani si 70 de bani .

Pentru mine cartonul de unica folostinta este un produs care miroase foarte urat , iar tacamuriile din carton sunt complet neutilizabile . Sa interzici plasticul si sa introduci cartonul nu este deloc o masura ok , si din cauza asta multe produse s-au scumpit extrem de mult . Chiar asa de rau am ajuns sa ne luam dupa ce zic cei de la UE ?

2 thoughts on “Interzicerea tacamuriilor si a paharelor de unica folosinta din plastic

    1. Si cartonul se arunca la fel cum se arunca si plasticul . Eu cel putin nu pot sa mananc cu tacamuri din carton , nu pot sa beau suc cu paiul acela din carton pentru ca are un gust oribil si imi vine sa vomit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.