tineretului

In mintea unor conationali ,  s-a dezvoltat un concept destul de aiurea . Nu cumpara de la vecinul x  sau prietenul x sau ruda x care are taraba , chiosc sau magazin pentru ca o sa zica : De ce sa-i fac vanzare vecinului sau prietenului si el sa aiba profit de pe urma mea .

Eu de pilda prefer sa cumpar  de la persoane pe care le cunosc , nu de alta dar asa stiu ca pot sa imi ajut cunostintele si pentru ca am incredere ca vecinul , prietenul sau ruda  x imi va da marfa de calitate , nu de alta dar e constient ca daca marfa nu e buna se va face de cacao .

E destul de ciudata aceasta mentalitate la unii conationali de ai nostri care nu cumpara de pe vecini , prieteni sau chiar rude . Cunosc persoane de alte nationalitati care pentru a isi ajuta vecinii , rudele  sau prietenii si traverseaza Bucurestiul in lung si in lat pentru a cumpara de la ei diverse lucruri . Strainii prefera sa se ajute intre ei si de asta au ajuns sus de tot . La noi din pacate , invidia  a ajuns la o cota destul  de alarmanta si asta este un lucru destul de trist .

1 thought on “Mentalitatea unora

  1. Mentalitatea asta idioata e veche la noi si se vede din plin fie si daca e sa te uiti la reticienta de asociere in agricultura de exemplu! E un soi de ranchiuna idioata ce nu mi’o pot nici eu explica pentru ca eu cumpar sau rezolv orice am de rezolvat intai cu cei din familie, apoi cu prietenii, vecinii si abia doar in cele din urma cu restul. Cand ne’om vindeca de cretinismul asta, poate ca o sa avem si noi o sansa ca natie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.