7 octombrie 2022
club

Voi incepe cu un articol pe care imi doresc de mult sa-l scriu despre cluburile, muzica si metodele de distractie ale acestui deceniu.

Inspiratia pentru a scrie aceste randuri o am dintr-una din noptile de “distractie” intr-unul din cluburile patriei atunci cand telefonul suna si a trebuit evident sa ies ca sa ma pot intelege cu interlocutorul. Nu am nimic impotriva deconectarii si petrecerilor, din contra, iubesc lucrurile astea dar modul in care se face treaba aceasta in zilele noastre nu mi se pare potrivit.

Coloana sonora folosita de DJ-i pentru party este motivul pe care il voi analiza aici.

In primul rand trebuie sa vorbesc despre cel mai in voga stil muzical minimal-ul, cea mai simpla forma de muzica in viata. Poti sa-ti deplasezi corpul, adica sa dansezi in multe feluri ascultand doar bass? Poti sa dansezi cu un partner pe muzica asta?

“Minimal este o caracterizare a unui gen de muzica; te lasa pe tine ca ascultator sa o interpretezi cum doresti. Nu iti transmite un mesaj clar si exact, lasand mintea libera sa interpreteze fiecare sunet asa cum il “aude” creierul fiecaruia.” – Maresh

 

clubSa fim seriosi, cati dintre clubberi iti pot spune mai mult decat “Mistho! Super marfa! Cool!” despre stilul asta simplu ca si imaginatia nedezvoltata, ce mesaj poti interpreta? Care e sentimentul care credeti ca il simt oamenii nostrii cand asculta asa ceva intr-un club de fitze? In primul rand cand dai din cap si iti legani mainile ascunse sub o haina cu ceva sclipici te simti desigur, cool. Cum nu poti si nu sti sa te misti pe alt ritm, adica corpul tau oricum nu are fluiditate si mobilitate (pentru ca de cand ai tai ti-au cumparat masina, nu prea te mai misti), muzica asta este exact ceea ce iti trebuie ca sa dansezi. Niste sunete care iti par cool, simple, ascultate intr-un mediu artifical, cu mult glamour, luminile te zapacesc repede pentru ca ai si ceva JB la bord, ce iti poti dori mai mult de atat?  Maximal.

Acum stilul numarul doi de muzica adorata de oamenii nostrii, trance-ul prin definitie o stare alterata a constiintei. Mai exact o forma de distractie prin care cu ajutorul sunetelor la volum ridicat, luminilor, fumului si nelipsitului alchool intri intr-un fel de transa. De ce le place oamenilor sa fie manipulati in stilul asta? Din cate am constatat fanii acestui gen muzical sunt preponderent persoane mai slabe  personalitate , usor influentabile si foarte visatoare. Un gen muzical la fel de dansabil si de distractiv ca minimalul yahoo smiley Muzica de club

Acum de ce volumul muzicii in cluburi este atat de ridicat si nu prea exista zone in care sa te poti sa…graiesti ceva si sa fi auzit? Simplu, majoritatea oamenilor care frecventeaza astfel de locuri sunt persoane probabil  antisociale, axate pe o comunicare altfel decat directa. Cum intr-un procentaj destul de mare intentiile atunci cand mergi intr-un club sunt de a “agata”, multi vad asta ca mediul perfect in care o pot face.

Cum domnitele tind sa devina din ce in ce mai superficiale si mai simple, din asta rezulta ca pot fi usor impresionate este posibil sa functioneze stilul tau. Muzica suplineste deficientele proprii de comunicare, alchool-ul te ajuta sa iti depasesti pentru un timp frustrarile si complexele si sa dai din cap, simuland un dans .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.