Parerea societatii despre vaccinuri

Ma gandesc ca , citind titlul acestui articol , unii s-ar intreba oare ce mai vrea si asta cu un subiect atat de comun? Da, ok, sunt de acord , este vorba de un subiect pe care multi il discuta in ultimele luni si probabil il vor mai discuta  mult timp de acum incoace .

Parerea societatii este impartita in 2 ,  subiectul devine unul tabu Insa, putini dintre noi isi pun apoi intrebarea fireasca: Oare de ce majoritatea conationalilor nostrii au o parere proasta despre unii  oameni care nu vor sa se vaccineze din diverse motive : Alte afectiuni , teama , panica , frica etc..

In randurile ce urmeaza am sa imi exprim una dintre opiniile pe care le am legate de acest subiect,si poate pana la urma nu il mai considerati nici voi atat de tabu.

Un prim factor major determinand reactia de respingere  a vaccinuriilor, este teroarea la care unii oameni sunt supusi non stop prin inducerea de panica pe aproape toate caile de comunicare .

Nu e nevoie sa panichezi oamenii  si sunt de parere ca , prin vorba buna si frumoasa se putea face o campanie de vaccinare destul de ok . Li se explica la oameni care sunt beneficiile vaccinarii si evident care sunt si unele potentiale riscuri daca decizi sa te vaccinezi . Dar din pacate campania actuala de vaccinare , va trebui putin regandita si vor trebui alesi alti specialisti , care sa le explice oameniilor beneficiile si eventualele reactii adverse , daca decid sa se vaccineze .

Cu vorba buna , cu explicatii date de specialisti , campania de vaccinare va putea avea un mai mare succes decat pana acum .

Nu e nevoie sa ameninti oameni , sa-i faci teroristi , conspirationisti etc  … Unii oameni daca stii cum sa le vorbesti , sa le explici , vor intelege , altii poate nu vor intelege din anumite motive stiute doar de ei

Nu-mi plac si nici nu suport , oamenii care fac discriminari. Stiu o gramada de oameni care-i fac pe cei care nu vor sa se vaccineze in toate feluriile … si nu e deloc normal si frumos . Daca tu te-ai vaccinat bravo tie , dar poate cel care nu se poate vaccina sau cel care nu doreste sa se vaccineze are anumite  motive : Teama , frica , lipsa unor specialisti care sa le explice oameniilor beneficiile si  unele potentiale riscuri , sau poate ca are un istoric medical care nu-i permite sa se vaccineze .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *