7 octombrie 2022

Statul le ofera bani la agricultori si pe piata , acei agricultori se prezinta cu cea mai scumpa marfa din lume . Sa ceri pe un kilogram de cirese fara gust 40 de lei , inseamna ca iti bati joc de oameni , iti bati joc de munca ta si in cel mai rau caz marfa ta va ajunge la gunoi pentru ca nu este normal sa ceri un pret asa de mare .

Din moment ce statul te ajuta cu tot felul de facilitati , bonusuri , iti deconteaza motorina , iti plateste munca la hectar , iar tu profiti de bunatatea oameniilor si vii pe piata cu niste produse extrem de scumpe si care nu sunt deloc gustoase .

Ghenele din piete se umplu seara de marfa scumpa care nu a putut fii vanduta din cauza pretului extrem de mare . Unii comercianti din piete , degeaba se plang ca au crescut preturiile , atata timp cat ei primesc tot felul de ajutoare si tot ei se plang .

Daca nu primeau tot felul de ajutoare , pe bune ca-i intelegeam dar atata timp cat ei primesc bani de la Stat pentru a isi munci pamantul lor , nu mai pot sa-i inteleg de ce vin pe piata cu niste preturi etrem de mari si tot ei se plang . Eu stiu ca , daca nu iti convine ceva te lasi de meserie si iti vinzi sau arendezi pamantul .

Sunt satul sa vad cum se plang unii agricultori ba ca e seceta , ba ca e prea mare caldura  si tot felul de chestii care te amuza . E seceta daca tu ca si agricultor in loc sa te duci sa iti uzi campul , stai la carciuma si astepti tot felul de ajutoare banesti de la stat . E campul tau , nu e campul statului sa te plangi mereu ca e seceta si astepti despagubiri de la stat ca tu nu ai dat cu apa pe pamantul tau !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.