Desi sunt vaccinat acum 3 saptamani  , astazi am aflat cu parere de rau ca nu pot dona sange sau plasma timp de 28 de zile de la data vaccinarii . Doar dupa 28 de zile de la data vaccinarii , pot sa donez sange sau plasma .

E trist sa fii vaccinat recent si si sa iti fie ingradit dreptul de a iti ajuta un prieten , o ruda sau un necunoscut . Desi lumea are nevoie de sange sau de plasma , cei vaccinati recent nu pot face o fapta buna .

In presa nu s-a pomenit nicaieri ca , cei vaccinati nu pot dona sange sau plasma la un interval de timp cuprins intre  7 si 28 de zile de la data vaccinarii . Se duce omul la centru de donare si afla acolo …

Vaccinarea împotriva COVID-19 permite donarea de sânge la 7 zile după inoculare în cazul vaccinurilor  Pfizer sau  Moderna și la 28 de zile în cazul vaccinurilor AstraZeneca și Johnson& Johnson.

Ne plangem ca nu avem aia , nu avem aia si la partea de comunicare stam foarte prost .

E trist cand vezi cum sunt respinsi oamenii vaccinati recent de la donare fara sa li se spuna si motivul pentru care sunt respinsi de la donare . Am 100 de donari de sange si de plasma pana in acest moment nu e ok sa fii refuzat de la donare ca esti vaccinat . Maine cine stie ce lege mai dau astia , sa interzica de la donare si nevaccinatii . In spitalele din Romania e nevoie de sange si de plasma , iar astia dau niste legi care nu sunt explicate si nu se dau motive pentru care in acest moment persoanele care sunt  vaccinate recent , nu pot dona sange sau plasma

Sursa : Centru de Transfuzie Sanguina Bucuresti 

1 thought on “Vaccinat dar nu pot dona sange sau plasma

  1. Din cate stiu pe dincolo perioada in care nu poti sa mai donezi sange este mult mai lunga, motivul ar fi o controversa legata de actiunea vaccinului si faptul ca lipsesc datele preliminare studiilor care se afla inca in desfasurare.
    Da, e foarte trist ca acest lucru nu se stie, nu se informeaza, nu se discuta, Doamne fereste sa ai prin familie sau apropiati pe cineva cu o grupa de sange rara si sa aiba nevoie de sangele pe care tu l’ai putea dona!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.